Stamppot Andijvie Bewaren

Bewaren of invriezen

Stamppot andijvie bewaren kun je het beste in de koelkast, in een plastic bewaarbak die je goed kunt afsluiten. Je hebt van die speciale bakken waar je een gedeelte van de overtollige lucht uit kunt halen, en die zijn het beste.

De stamppot kun je op deze manier ongeveer 2 dagen goed bewaren.

WonenWonen

En dat is wel prettig, want de meeste liefhebbers bevestigen dat de andijviestamppot het allerlekkerste is als deze wordt opgebakken.

Gewoon een beetje boter, of de jus van gisteren, in een koekenpan smelten. De stamppot in de koekenpan doen en opbakken zodat er aan de aardappels krokante laagjes ontstaan. Zo kun je dus meerdere dagen genieten van een grote pan van deze stamppot.

Stamppot andijvie invriezen

Je kunt stamppot andijvie echter ook invriezen, net als je overigens de groente in kunt vriezen.

Andijvie hoef je alleen maar goed te wassen en klein te snijden. In een diepvriesbak of diepvrieszakje doen, en invriezen.

Je kunt de andijvie ook kort vooraf blancheren, maar dat is niet noodzakelijk.

Het gehele gerecht kun je op twee manieren invriezen. Ongekookt, dus ook de aardappelen. Maar ook kant en klaar, zodat je het uit de diepvries alleen hoeft te ontdooien en op te bakken, of warm maken in de magnetron.

In de magnetron is dus goed mogelijk, maar de stukjes andijvie kunnen snel verbranden n de magnetron.

Opbakken in een koekenpan met wat boter of jus, en let wel olie smaakt minder lekker, is dus beter en lekkerder.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Overigens kun je in de meeste gevallen het vlees meteen mee invriezen. Ook gebraden vlees, bijvoorbeeld een gehaktbal of een stuk gebraden klapstuk, kun je gewoon mee invriezen.

Omdat andijvie niet altijd en het gehele jaar door in hele goed kwaliteit te koop is, want soms valt de kwaliteit gewoonweg tegen, kun je op deze manier de grote pan stamppot klaar maken. Bijvoorbeeld als andijvie in de aanbieding is.

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen